
Reserveringsaanvraag
Wildspecials
Voorgerecht
Wildproeverij €17,50
Terrine van konijn en bier,
gerookte zwijnshaas met truffelmayonaise,
hertenham met een chutney van vijg en rode port,
rillette van eend
en een kopje bospaddenstoelensoep.
Hoofdgerecht
Hertenbiefstuk
Biefstuk van Veluws hert,
hierbij een jus met rode port.
Voor de kleine eter 100 gram €19,50
200 gram €27,50
Kerstmenu 2023
Geachte gast,
Ook dit jaar wordt ’t Veerhuys weer gezellig aangekleed voor de kerst.
Op zowel eerste als tweede kerstdag zijn wij geopend om voor u een sfeervol kerstdiner te verzorgen.
In ’t Veerhuys hebben wij 1 zitting en in overleg met u, spreken wij af hoe laat u kunt komen dineren.
Het kerstmenu ziet u in de bijgevoegde pagina.
In verband met de drukke voorbereidingen zouden wij het op prijs stellen dat u de bevestigingsstrook tijdig bij ons inlevert. Zie hiervoor de bevestigingsstrook onderaan deze pagina.
Uw reservering is pas definitief na een bevestiging van ’t Veerhuys.
Voor onze jonge gasten passen wij in overleg met u het menu graag aan.
Wij hanteren dan wel dezelfde menuprijzen.
Samen met ons team ontvangen wij u graag op een van de kerstdagen in een sfeervol Veerhuys.
Margriet, Robert & team
restaurant ’t Veerhuys in Olst aan de IJssel
https://restaurantveerhuys.nl/acties/kerstmenu-2022/
Kerstmenu
1e en 2e kerstdag 2023
Menu 4-gangen Proeverij – Bouillon – Hoofdgerecht – dessert à €59,50
Menu 5-gangen Proeverij- Bouillon – Hoofdgerecht – Kaasplank – Dessert à €69,50
Proeverij van vis
5 amuse hapjes met schaal/schelpdieren en zout en zoetwater vis.
~ of ~
Proeverij van vlees & wild
5 amuse hapjes van MRIJ runderen, gevogelte en Veluws wild.
~ of ~
Vegetarische proeverij (V)
5 vegetarische amusehapjes.
—————-
Groentebouillon (V)
Dubbel getrokken groentebouillon met een scheutje Madeira.
—————-
Visduo
Gebakken zeebaarsfilet met kort gewokte gamba’s.
Hierbij een luchtige hollandaise schuim met een scheutje prosecco.
~ of ~
Tournedos (€ 8,50 supplement)
Een heerlijk stuk ossenhaas van onze zelfslachtende slagerij Ter Weele.
Gebakken in roomboter en geserveerd met truffeljus.
~ of ~
Hertenbiefstuk
Gebakken biefstuk van Veluws hert. Hierbij een rode port jus.
~ of ~
Bospaddenstoelenstoofpot (V)
Stoofpotje van diverse bospaddenstoelen. Afgedekt met bladerdeeg.
Geserveerd in een romige truffelsaus.
—————-
Kaasplankje ( 5e gang)
Een selectie kazen van Nederlandse bodem.
—————-
Dessert gourmand
Diverse zoete lekkernijen.
De lekkerste Tournedos uit de regio
Deze fameuze Tournedos ( 200 gram) van de zelfslachtende slager ter Weele uit Oene Deze Tournedos wordt door ons naar wens gebakken in de gezouten roomboter .
Wij serveren deze ossenhaas van 200 gram met een heerlijke pepersaus.
We hebben ook een 100 grams voor de “kleine” eter.