Skip to main content
wp-content/uploads/Veerhuys_salland.jpg

Salland

In 1346 vormde bisschop Jan Van Arkel een nieuwe bestuurlijke eenheid die hij de naam Salland gaf. De grenzen van Salland zijn enigszins diffuus, maar dat Olst er deel van uitmaakt staat buiten kijf. Globaal duidt de naam op de landstreek in het westen van de provincie Overijssel. Er zijn veel landgoederen met bijbehorende havezaten, landhuizen en kastelen. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een bijzonder recreatie- en natuurgebied. Kijk op www.sallandseheuvelrug.nl voor wandelingen, fietstochten, informatie over het (afwisselende) landschap en de planten en dieren die er voorkomen. Bijzonder is dat dit de enige plek in Nederland is waar de bedreigde korhoender voorkomt.

De mooiste manier om kennis te maken met Salland is per fiets. Er ligt 400 kilometer fietspad met ruim 120 fietsknooppunten. Het routenetwerk bestaat uit fietsrondjes van ongeveer 12 kilometer die allemaal op elkaar aansluiten. Een kaart van het fietsroutenetwerk is bij alle VVV’s in Salland te koop onder de naam ‘Stap op in Salland’.

Wildspecials 

 Voorgerecht

 Wildproeverij                                    €17,50

Terrine van konijn en bier,

gerookte zwijnshaas met truffelmayonaise,

hertenham met een chutney van vijg en rode port,

rillette van eend

en een kopje bospaddenstoelensoep.

Hoofdgerecht

Hertenbiefstuk                                

Biefstuk van Veluws hert,

hierbij een jus met rode port.

Voor de kleine eter 100 gram                       €19,50

200 gram                                                       €27,50

 

Kerstmenu 2023

Geachte gast, 

Ook dit jaar wordt ’t Veerhuys weer gezellig aangekleed voor de kerst.

Op zowel eerste als tweede kerstdag zijn wij geopend om voor u een sfeervol kerstdiner te verzorgen.

In ’t Veerhuys hebben wij 1 zitting en in overleg met u, spreken wij af hoe laat u kunt komen dineren.

Het kerstmenu ziet u in de bijgevoegde pagina.

In verband met de drukke voorbereidingen zouden wij het op prijs stellen dat u de bevestigingsstrook tijdig bij ons inlevert. Zie hiervoor de bevestigingsstrook onderaan deze pagina.

Uw reservering is pas definitief na een bevestiging van ’t Veerhuys.

Voor onze jonge gasten passen wij in overleg met u het menu graag aan.

Wij hanteren dan wel dezelfde menuprijzen.

Samen met ons team ontvangen wij u graag op een van de kerstdagen in een sfeervol Veerhuys.

Margriet, Robert & team

restaurant ’t Veerhuys in Olst aan de IJssel

https://restaurantveerhuys.nl/acties/kerstmenu-2022/

Kerstmenu

1e en 2e kerstdag 2023

Menu 4-gangen           Proeverij – Bouillon  – Hoofdgerecht – dessert                     à €59,50 

Menu 5-gangen           Proeverij- Bouillon – Hoofdgerecht – Kaasplank – Dessert à €69,50

Proeverij van vis

5 amuse hapjes met schaal/schelpdieren en zout en zoetwater vis.

~ of ~

Proeverij van vlees & wild

5 amuse hapjes van MRIJ runderen, gevogelte en Veluws wild.

~ of ~

Vegetarische proeverij (V)

5 vegetarische amusehapjes.

—————-

Groentebouillon (V)

Dubbel getrokken groentebouillon met een scheutje Madeira.

—————-

Visduo

Gebakken zeebaarsfilet met kort gewokte gamba’s.

Hierbij een luchtige hollandaise schuim met een scheutje prosecco.

~ of ~

Tournedos (€ 8,50 supplement)

Een heerlijk stuk ossenhaas van onze zelfslachtende slagerij Ter Weele.

Gebakken in roomboter en geserveerd met truffeljus.

~ of ~

Hertenbiefstuk

Gebakken biefstuk van Veluws hert. Hierbij een rode port jus.

~ of ~

Bospaddenstoelenstoofpot (V)

Stoofpotje van diverse bospaddenstoelen. Afgedekt met bladerdeeg.

Geserveerd in een romige truffelsaus.

—————-

Kaasplankje ( 5e gang) 

Een selectie kazen van Nederlandse bodem.

—————-  

Dessert gourmand

Diverse zoete lekkernijen.

De lekkerste Tournedos uit de regio

Deze fameuze Tournedos ( 200 gram) van de zelfslachtende slager ter Weele uit Oene Deze Tournedos wordt door ons naar wens gebakken in de gezouten roomboter .

Wij serveren deze ossenhaas van 200 gram met een heerlijke pepersaus.

We hebben ook een 100 grams voor de “kleine” eter.