Menukaart Restaurant ’t Veerhuys
Voorgerecht
-
Soep van de dag€9,50
Soepen gemaakt volgens ons eigen Veerhuys recept.
-
Oesterszwam (veganistisch)€12,50
“Carpaccio” van oesterzwam met een gember-soja vinaigrette.
-
Champignons Dordogne€15,75
Champignons in bierbeslag met een vleugje cajun.
Geserveerd met huisgemaakte knoflooksaus.
Portie voor de kleine eter €9,00 -
Coquilles€18,50
Kort gebakken coquilles uit de Sint Jacobsschelp. Hierbij een pastinaakpuree, safraankroepoek en gedresseerd met prei-olie.
-
Zalm€15,75
Mootje huisgerookte zalm met een salade van roseval aardappeltjes aangemaakt met een lichte citroenmayonaise.
-
Buikspek€14,75
Krokant gebakken varkensbuikspek afgelakt met umami en ketjap. Daarbij kimchi en bosui.
-
Carpaccio€15,75
Flinterdun gesneden van Vechtdalrund. Met een truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en rucola.
Portie voor de kleine eter €9,00
Hoofdgerechten
-
Ravioli (vegetarisch)€24,50
Ravioli gevuld met pompoen, mozzarella en Parmezaanse kaas. Geserveerd met een saus van kruidnagelkaas. Daarbij pitten en rucola.
-
Bospaddenstoelenstoofpotje€24,50
Stoofpotje van diverse bospaddenstoelen in een romige truffelsaus. Afgedekt met bladerdeeg.
-
Vangst van de dagdagprijs
Een dagelijks wisselende vis.
-
Kabeljauw€28,50
Gebakken kabeljauwfilet. Geserveerd met een mosterd-speksaus.
-
Crepinette€27,50
Maishoen gevuld met paddenstoelen en diverse kruiden. Met een heerlijk geurende truffelsaus.
-
Kalfssucade€29,50
Heerlijke zachtgegaarde kalfssucade. Hierbij een kalfsjus met meloesuitjes.
-
Tournedos€39,50
Een befaamd Veerhuysgerecht! Een heerlijk stuk ossenhaas van onze “zelfslachtende” slager Ter Weele uit Oene. Gebakken in roomboter Geserveerd met bruine pepersaus.
Voor de kleine eter €25,50
Onze hoofdgerechten worden geserveerd friet met mayonaise.
Extra bij te bestellen als bijgerecht:
- Warme appelcompôte €4,75
- Stoofpeertjes (4 stuks) €5,75
Dessert
-
Crumble€12,50
Gestoofde appeltjes met kaneel en harde wenerdeeg uit de oven. Hierbij een bol vanille ijs.
-
Chocolade-pinda€11,50
Een taartje van chocolade, crunchy pindakaas en met honing gekarameliseerde pinda’s. Hierbij een bol bananen roomijs.
-
Cookie dough€9,25
Boterkoekiedough met een bol bosvruchtensorbetijs
-
Crème brûlée€9,25
Klassieke vanille crème brûlée.
-
Bastognemousse€9,25
Mousse van de welbekende bastognekoek.
Met karamelblokjes.
Bij de borrel
-
Broodplankje€5,95
Met huisgemaakte tapenades.
-
Bitterballen€8,75
8 stuks met mosterd
-
Loempia’s€8,75
8 vegetarische mini loempia’s met chilisaus.
-
Bittergarnituur€11,75
12 stuks gemengd warm bittergarnituur met sauzen.
-
Puntzak friet€5,95
Friet in schil met mayonaise.
Koffie en thee
-
Koffie/thee “Veerhuys”vanaf €4,95
Een heerlijke “aangeklede kop koffie of thee.
-
Olsterkoffie€9,50
Koffie met Krommebocht Iesselvocht en slagroom.
-
Irish coffee€9,50
Koffie met Jameson whiskey en slagroom.
-
Italian koffie€9,50
Koffie met Amaretto en slagroom.
-
French coffee€9,50
Koffie met Grand Marnier en slagroom.
-
Spanish coffee€9,50
Koffie met Licor 43 en slagroom
-
Brasil coffee€9,50
Koffie met Tia Maria en slagroom
-
DOM coffee€9,50
Koffie met DOM Benedictine en slagroom.
Staat uw favoriete koffie er niet bij, of wilt u een décafé versie? Wij serveren deze graag.
Bij de koffie
Gebak €3,95
Vraag onze medewerkers naar het gebak van vandaag