Skip to main content

Menukaart Restaurant ’t Veerhuys

Voorgerecht

  • Soep van de dag
    €9,50

    Soepen gemaakt volgens ons eigen Veerhuys recept.

  • Oesterszwam (veganistisch)
    €12,50

    “Carpaccio” van oesterzwam met een gember-soja vinaigrette.

  • Champignons Dordogne
    €15,75

    Champignons in bierbeslag met een vleugje cajun.
    Geserveerd met huisgemaakte knoflooksaus.
    Portie voor de kleine eter   €9,00

  • Coquilles
    €18,50

    Kort gebakken coquilles uit de Sint Jacobsschelp. Hierbij een pastinaakpuree, safraankroepoek en gedresseerd met prei-olie.

  • Zalm
    €15,75

    Mootje huisgerookte zalm met een salade van roseval aardappeltjes aangemaakt met een lichte citroenmayonaise.

  • Buikspek
    €14,75

    Krokant gebakken varkensbuikspek afgelakt met umami en ketjap. Daarbij kimchi en bosui.

  • Carpaccio
    €15,75

    Flinterdun gesneden van Vechtdalrund. Met een truffelmayonaise, Parmezaanse kaas en rucola.
    Portie voor de kleine eter   €9,00

Hoofdgerechten

  • Ravioli (vegetarisch)
    €24,50

    Ravioli gevuld met pompoen, mozzarella en Parmezaanse kaas. Geserveerd met een saus van kruidnagelkaas. Daarbij pitten en rucola.

  • Bospaddenstoelenstoofpotje
    €24,50

    Stoofpotje van diverse bospaddenstoelen in een romige truffelsaus. Afgedekt met bladerdeeg.

  • Vangst van de dag
    dagprijs

    Een dagelijks wisselende vis.

  • Kabeljauw
    €28,50

    Gebakken kabeljauwfilet. Geserveerd met een mosterd-speksaus.

  • Crepinette
    €27,50

    Maishoen gevuld met paddenstoelen en diverse kruiden. Met een heerlijk geurende truffelsaus.

  • Kalfssucade
    €29,50

    Heerlijke zachtgegaarde kalfssucade. Hierbij een kalfsjus met meloesuitjes.

  • Tournedos
    €39,50

    Een befaamd Veerhuysgerecht! Een heerlijk stuk ossenhaas  van onze “zelfslachtende” slager Ter Weele uit Oene. Gebakken in roomboter Geserveerd met bruine pepersaus.
    Voor de kleine eter  €25,50


Onze hoofdgerechten worden geserveerd friet met mayonaise.

Extra bij te bestellen als bijgerecht:

  • Warme appelcompôte  €4,75
  • Stoofpeertjes (4 stuks) €5,75

Dessert

  • Crumble
    €12,50

    Gestoofde appeltjes met kaneel en harde wenerdeeg uit de oven. Hierbij een bol vanille ijs.

  • Chocolade-pinda
    €11,50

    Een taartje van chocolade, crunchy pindakaas en met honing gekarameliseerde pinda’s. Hierbij een bol bananen roomijs.

  • Cookie dough
    €9,25

    Boterkoekiedough met een bol bosvruchtensorbetijs

  • Crème brûlée
    €9,25

    Klassieke vanille crème brûlée.

  • Bastognemousse
    €9,25

    Mousse van de welbekende bastognekoek. 
    Met karamelblokjes.

Bij de borrel

  • Broodplankje
    €5,95

    Met huisgemaakte tapenades.

  • Bitterballen
    €8,75

    8 stuks met mosterd

  • Loempia’s
    €8,75

    8 vegetarische mini loempia’s met chilisaus.

  • Bittergarnituur
    €11,75

    12 stuks gemengd  warm bittergarnituur met sauzen.

  • Puntzak friet
    €5,95

    Friet in schil met mayonaise.

Koffie en thee

  • Koffie/thee “Veerhuys”
    vanaf €4,95

    Een heerlijke “aangeklede kop koffie of thee.

  • Olsterkoffie
    €9,50

    Koffie met Krommebocht Iesselvocht en slagroom.

  • Irish coffee
    €9,50

    Koffie met Jameson whiskey en slagroom.

  • Italian koffie
    €9,50

    Koffie met Amaretto en slagroom.

  • French coffee
    €9,50

    Koffie met Grand Marnier en slagroom.

  • Spanish coffee
    €9,50

    Koffie met Licor 43 en slagroom

  • Brasil coffee
    €9,50

    Koffie met Tia Maria en slagroom

  • DOM coffee
    €9,50

    Koffie met DOM Benedictine en slagroom.


Staat uw favoriete koffie er niet bij, of wilt u een décafé versie? Wij serveren deze graag.

Bij de koffie

Gebak  €3,95
Vraag onze medewerkers naar het gebak van vandaag