Skip to main content

Menukaart Restaurant ’t Veerhuys

Voorgerecht

  • Soep van de dag
    €9,50

    Soepen gemaakt volgens ons eigen Veerhuys recept.

  • Burrata (vegetarisch).
    €12,50

    Kort gegrilde groene asperges met burrata, citroenzeste, zeezout en olijfolie.

  • Courgette (veganistisch)
    €15,75

    Drie stuks krokante smaaktoast met vijg en dadel, daarop gegrilde courgette, zoetzuur van rettich (Takuan) en mosterd-kaviaar.

  • Gamba’s
    €15,75

    Gefrituurde gamba’s (gepeld) in een tempura-jasje daarbij een limoen-gember sausje met een vleugje knoflook.

  • Zalm
    €15,75

    Onze geroemde huis gerookte zalm, een spongecake van groene kruiden en een gel van Chardonnay.

  • Rib eye
    €15,75

    Dun gesneden en licht gerookte Veluws weidekalf met rucola. Daarover heen gesprenkeld gerookte olijfolie.

    Portie voor de kleine eter        €9,–

  • Beef tataki
    €15,75

    Kort dichtgeschroeide biefstuk, Japanse honing-soja dressing en een crumble van geroosterde uitjes.

    Ook een surf & turf variant door dit gerecht uit te breiden met kort gewokte gamba’s + €5,00

     

Hoofdgerechten

  • Risotto (vegetarisch)
    €24,50

    met rode pesto, zongedroogde tomaatjes en een tomatencrumble.

  • Knolselderij “steak”(veganistisch)
    €24,50

    Gekruid en in de oven gegaard. Geserveerd met een schuim van prei, prei-olie en geroosterd amandelschaafsel.

  • Vangst van de dag
    dagprijs

    Een dagelijks wisselende vis.

  • Zalm
    €28,50

    In roomboter gebakken zalmfilet, klassiek geserveerd met een béarnaise schuim en citroen.                 

  • Kalfsoester
    €27,50

    Rose gebakken Veluws weidekalf.
    Daarbij een zacht romige dragonsaus. 

  • Varkenshaas
    €26,50

    Sallandse varkenshaas medaillons met een Doesburgse mosterdsaus met honing.

  • Tournedos
    €39,50

    Een befaamd Veerhuysgerecht! Een heerlijk stuk ossenhaas  van onze “zelfslachtende” slager Ter Weele uit Oene. Gebakken in roomboter Geserveerd met een jus de veau.
    Voor de kleine eter  €25,50


Onze hoofdgerechten worden geserveerd friet met mayonaise.

Extra bij te bestellen als bijgerecht:

  • Rauwkostsalade  €4,75

Dessert

  • Tompouce
    €12,50

    Vanilleparfait tussen karamel feuilletée
    met toefjes melk chocolademousse.

  • Panna Cotta
    €9,50

    Met sinaasappelsmaak en daar bovenop een sinaasappelgel in een glas geserveerd.

  • Cheesecake
    €9,25

    Van cassis met een bodem van Bastogne koek, daarbij een schuim van framboos.

  • Crème brûlée
    €9,25

    Met Iesselvocht.
    Een plaatselijk likeurtje met smaken
    van vanille, karamel en een vleugje citrus.

  • Yoghurt amarene kers
    €7,75

    Twee bolletjes roomijs.
    Lekker met kersen confiture.
    Met (+€0,75) of zonder slagroom?

Bij de borrel

  • Broodplankje
    €5,95

    Met huisgemaakte tapenades.

  • Bitterballen
    €8,75

    8 stuks met mosterd

  • Loempia’s
    €8,75

    8 vegetarische mini loempia’s met chilisaus.

  • Bittergarnituur
    €11,75

    12 stuks gemengd  warm bittergarnituur met sauzen.

  • Puntzak friet
    €5,95

    Friet in schil met mayonaise.

Koffie en thee

  • Koffie/thee “Veerhuys”
    vanaf €4,95

    Een heerlijke “aangeklede kop koffie of thee.

  • Olsterkoffie
    €9,50

    Koffie met Krommebocht Iesselvocht en slagroom.

  • Irish coffee
    €9,50

    Koffie met Jameson whiskey en slagroom.

  • Italian koffie
    €9,50

    Koffie met Amaretto en slagroom.

  • French coffee
    €9,50

    Koffie met Grand Marnier en slagroom.

  • Spanish coffee
    €9,50

    Koffie met Licor 43 en slagroom

  • Brasil coffee
    €9,50

    Koffie met Tia Maria en slagroom

  • DOM coffee
    €9,50

    Koffie met DOM Benedictine en slagroom.


Staat uw favoriete koffie er niet bij, of wilt u een décafé versie? Wij serveren deze graag.

Bij de koffie

Gebak  €3,95
Vraag onze medewerkers naar het gebak van vandaag