Menukaart Restaurant ’t Veerhuys
Voorgerecht
-
Soep van de dag€9,50
Soepen gemaakt volgens ons eigen Veerhuys recept.
-
Burrata (vegetarisch).€12,50
“Kort gegrilde groene asperges met burrata, citroenzeste, zeezout en olijfolie.
-
Courgette (veganistisch)€15,75
Drie stuks krokante smaaktoast met vijg en dadel, daarop gegrilde courgette, zoetzuur van rettich (Takuan) en mosterd-kaviaar.
-
Gamba’s€15,75
Gefrituurde gamba’s (gepeld) in een tempura-jasje daarbij een limoen-gember sausje met een vleugje knoflook.
-
Zalm€15,75
Onze geroemde huis gerookte zalm, een spongecake van groene kruiden en een gel van Chardonnay.
-
Rib eye€15,75
Dun gesneden en licht gerookte Veluws weidekalf met rucola. Daarover heen gesprenkeld gerookte olijfolie.
Portie voor de kleine eter €9,–
-
Beef tataki€15,75
Kort dichtgeschroeide biefstuk, Japanse honing-soja dressing en een crumble van geroosterde uitjes.
Ook een surf & turf variant door dit gerecht uit te breiden met kort gewokte gamba’s + €5,00
Hoofdgerechten
-
Risotto (vegetarisch)€24,50
met rode pesto, zongedroogde tomaatjes en een tomatencrumble.
-
Knolselderij “steak”(veganistisch)€24,50
Gekruid en in de oven gegaard. Geserveerd met een schuim van prei, prei-olie en geroosterd amandelschaafsel.
-
Vangst van de dagdagprijs
Een dagelijks wisselende vis.
-
Zalm€28,50
In roomboter gebakken zalmfilet, klassiek geserveerd met een béarnaise schuim en citroen.
-
Kalfsoester€27,50
Rose gebakken Veluws weidekalf.
Daarbij een zacht romige dragonsaus. -
Varkenshaas€26,50
Sallandse varkenshaas medaillons met een Doesburgse mosterdsaus met honing.
-
Tournedos€39,50
Een befaamd Veerhuysgerecht! Een heerlijk stuk ossenhaas van onze “zelfslachtende” slager Ter Weele uit Oene. Gebakken in roomboter Geserveerd met een jus de veau.
Voor de kleine eter €25,50
Onze hoofdgerechten worden geserveerd friet met mayonaise.
Extra bij te bestellen als bijgerecht:
- Rauwkostsalade €4,75
Dessert
-
Tompouce€12,50
Vanilleparfait tussen karamel feuilletée
met toefjes melk chocolademousse. -
Panna Cotta€9,50
Met sinaasappelsmaak en daar bovenop een sinaasappelgel in een glas geserveerd.
-
Cheesecake€9,25
Van cassis met een bodem van Bastogne koek, daarbij een schuim van framboos.
-
Crème brûlée€9,25
Met Iesselvocht.
Een plaatselijk likeurtje met smaken
van vanille, karamel en een vleugje citrus. -
Yoghurt amarene kers€7,75
Twee bolletjes roomijs.
Lekker met kersen confiture.
Met (+€0,75) of zonder slagroom?
Bij de borrel
-
Broodplankje€5,95
Met huisgemaakte tapenades.
-
Bitterballen€8,75
8 stuks met mosterd
-
Loempia’s€8,75
8 vegetarische mini loempia’s met chilisaus.
-
Bittergarnituur€11,75
12 stuks gemengd warm bittergarnituur met sauzen.
-
Puntzak friet€5,95
Friet in schil met mayonaise.
Koffie en thee
-
Koffie/thee “Veerhuys”vanaf €4,95
Een heerlijke “aangeklede kop koffie of thee.
-
Olsterkoffie€9,50
Koffie met Krommebocht Iesselvocht en slagroom.
-
Irish coffee€9,50
Koffie met Jameson whiskey en slagroom.
-
Italian koffie€9,50
Koffie met Amaretto en slagroom.
-
French coffee€9,50
Koffie met Grand Marnier en slagroom.
-
Spanish coffee€9,50
Koffie met Licor 43 en slagroom
-
Brasil coffee€9,50
Koffie met Tia Maria en slagroom
-
DOM coffee€9,50
Koffie met DOM Benedictine en slagroom.
Staat uw favoriete koffie er niet bij, of wilt u een décafé versie? Wij serveren deze graag.
Bij de koffie
Gebak €3,95
Vraag onze medewerkers naar het gebak van vandaag