Skip to main content

Menukaart Restaurant ’t Veerhuys

Voorgerecht

  • Soep van de dag
    €8,85

    Soepen gemaakt volgens ons eigen Veerhuys recept.

  • Bruschetta
    €8,50

    Bruschetta van pomodori tomaten,
    basilicum en knoflook. Geserveerd op toast.

  • Champignons Dordogne
    €14,50

    Champignons in bierbeslag met een vleugje cajun.
    Met een huisgemaakte knoflooksaus.

    • Portie voor de kleine eter   €8,50
    • XL portie (als hoofdgerecht) met friet  €24,50
  • Tonijn
    €18,50

    Sashimi van tonijn met een korstje van sesamzaadjes, daarbij serveren wij wasabi, soja en gember.

    • XL portie (als hoofdgerecht) met friet €28,50
  • Zalm
    €15,75

    Huisgerookte zalm op knapperige wontonvelletjes.
    Met een frisse citroenmayonaise.

  • Kipsushi
    €14,75

    Sushi rol met licht pikante kip, mango en avocado.
    Erover heen sriracha mayonaise en gefrituurde uitjes.

  • Carpaccio
    €15,75

    Flinterdun gesneden van Vechtdalrund.
    Hierbij basilicumpesto, Parmezaanse kaas en rucola.

    • Portie voor de kleine eter   €9,00
    • XL portie (als hoofdgerecht) met friet  €25,75

Hoofdgerechten

  • Tomatencocotte
    €22,50

    Diverse soorten tomaat aangemaakt met Italiaanse kruiden. In een pannetje uit de oven, oversmolten met buffelmozzarella.

  • Tagliatelle
    €22,50

    Met een saus van rode pesto, Parmezaanse kaas, rucola en zongedroogde tomaatjes.

  • Vangst van de dag
    dagprijs

    Een dagelijks wisselende vis.

  • Zalm en papillotte
    €24,50

    Een “pakketje” uit de oven.
    Daarin zalm, citroen, schorseneren en prei….Drs. P.

  • Varkenshaas
    €24,50

    Op veler verzoek!
    Geserveerd met tuinkruiden-champignonsaus.

  • Eendenborst
    €26,50

    Gebakken borst van Hollandse boerderij-eend.
    Met een welriekende honing-thijm jus en sinaasappelpartjes.

  • Entrecôte
    €27,50

    Gegrilde entrecôte van MRIJ rund, huisgemaakte kruidenboter en geschaafde rode ui.

  • Tournedos
    €39,50

    Een befaamd Veerhuysgerecht!  Een heerlijk stuk ossenhaas van onze “zelfslachtende” slager Ter Weele uit Oene gebakken in roomboter.
    Geserveerd met bruine pepersaus.

    • Voor de kleine eter (100 gram)  – €25,50


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met warm bordgarnituur, friet en mayonaise.

Extra te bestellen bijgerechten:

  • Rauwkostsalade €4,75         
  • Tomatensalade €5,75

Dessert

  • Brownie
    €10,50

    Brownie van witte chocolade en framboos.
    Hierbij een bolletje frambozensorbet.

  • Cheesecake
    €9,95

    “No bake” lemon cheesecake.
    Geserveerd met een bolletje bloedsinaasappelsorbet.

  • Eton mess
    €12,50

    Vers fruit van Van Vilsteren, met slagroom, merengue en rood fruit coulis.

  • Crème brûlée
    €8,95

    Crème brûlée van perzik.
    Afgebrand met butterscotch.

  • Kaasplank
    €15,50

    Zorgvuldig geselecteerde Nederlandse kazen.
    Hierbij desembrood en appelstroop.

Koffie en thee

  • Koffie/thee “Veerhuys”
    vanaf €4,95

    Een heerlijke “aangeklede kop koffie of thee.

  • Olsterkoffie
    €9,50

    Koffie met Krommebocht Iesselvocht en slagroom.

  • Irish coffee
    €9,50

    Koffie met Jameson whiskey en slagroom.

  • Italian koffie
    €9,50

    Koffie met Amaretto en slagroom.

  • French coffee
    €9,50

    Koffie met Grand Marnier en slagroom.

  • Spanish coffee
    €9,50

    Koffie met Licor 43 en slagroom

  • Brasil coffee
    €9,50

    Koffie met Tia Maria en slagroom

  • DOM coffee
    €9,50

    Koffie met DOM Benedictine en slagroom.


Staat uw favoriete koffie er niet bij, of wilt u een décafé versie? Wij serveren deze graag.